Nieuw op Nextens Naslag: alles over dividendbelasting

Vanaf 1 juli is het niet meer mogelijk om op papier aangifte te doen voor de dividendbelasting. De aangifte kan voortaan uitsluitend digitaal worden ingediend. Nextens biedt daarom al enige tijd een aangifteprogramma specifiek voor de dividendbelasting.

Door de wijzigingen per 1 juli is de behoefte aan aanvullende informatie over de dividendbelastingaangifte toegenomen. Het team van Nextens Naslag heeft daarom in de afgelopen maand een grote hoeveelheid nieuwe stukken (90 in totaal) speciaal voor dividendbelasting laten ontwikkelen door specialisten.

Hierbij zijn de meeste onderdelen van Nextens Naslag meegenomen, van A-Z dossiers tot checklists, modellen en rekentools. Wij bieden de nieuwe inhoud gratis aan voor onze klanten met een Professional- of Financials-abonnement. Voor onze klanten met een uitgebreid Professional-abonnement zijn ook (gratis) 9 nieuwe Commentaar-stukken beschikbaar om te helpen bij de aangifte dividendbelasting. De stukken en tools zijn natuurlijk, zoals u van ons gewend bent, toegankelijk geschreven en eenvoudig toe te passen binnen uw praktijk.

Een kort overzicht van de beschikbare nieuwe stukken en tools

25 A-Z dossiers: hier vindt u bijvoorbeeld verschillende dossiers over de inhouding, vrijstelling en teruggaaf van dividendbelasting, maar ook informatie over (de samenloop met) de Wet bronbelasting en wetswijzigingen m.b.t. het fonds voor gemene rekening en de open cv;

22 Uitleg voor derden-stukken, zodat u de regelgeving aan uw klant kunt uitleggen;

14 Checklists behorende bij de A-Z dossiers;

11 Rekentools om te helpen bij het doen van aangifte;

9 praktische Templates (modelovereenkomsten) voor de dividendbelasting;

9 Commentaren A-Z over onder meer inhouding, teruggaaf, (afdracht)vermindering, de Wet bronbelasting 2021 en de wijzigingen per 2025. Deze zijn alleen toegankelijk binnen het Professional-abonnement inclusief Commentaar.

The post Nieuw op Nextens Naslag: alles over dividendbelasting appeared first on Nextens.