Beleggen in de BV of toch privé?

Rekentool

Beleggen in de BV of toch privé?

Als je als Directeur-Grootaandelhouder (DGA) in een bv voor de lange termijn vrij belegbaar, vrij uitkeerbaar en ook niet door pensioenverplichtingen e.d. gebonden vermogen tot je beschikking hebt, dan kun je besluiten dit vermogen in de bv te beleggen. Je kunt echter ook besluiten dit vermogen naar privé halen en daar te beleggen. De winst die door middel van beleggen in bv en beleggen in privé wordt behaald, wordt fiscaal echter verschillend behandeld. Bij dezelfde belegging wijken namelijk de nettorendementen binnen de bv, dan wel in privé, van elkaar af. Daarom is het van belang om goed na te denken bij het maken van deze keuze.

Beleggen in de BV of uitkeren in privé?

De keuze tussen het beleggen in bv of in privé (na een dividenduitkering) hangt af van het verschil in belastingdruk op het rendement. Daarbij staat de volgende vraag centraal: welk alternatief levert het hoogste nettorendement op? Je kunt het nu eenvoudig gratis berekenen met onze rekentool.

De Nextens beleggen rekentool

Bij Nextens hebben we speciaal voor jou een gratis rekentool ontwikkeld.

Bekijk de rekentool

Vul je gegevens in


Kies een aanhef
heer
mevrouw

Vul je gegevens in

Tot slot

Wat omschrijft jouw organisatie het beste?
Accounting
Administratie
Belastingadvies
Boekhouding
MKB
Multinational
Notaris
Anders
< Maak een keuze >
Nederland

The post Beleggen in de BV of toch privé? appeared first on Nextens.