Gratis kennisdocument ‘Btw terugvragen’

Btw terugvragen

Gratis kennisdocument
‘Btw terugvragen’

Btw terugvragen is in Nederland vrij simpel en zeker met de aangifte-software van Nextens een fluitje van een cent. Voor btw betaald in het buitenland ligt dat net even anders. Verschillende landen kennen immers verschillende procedures en regelgeving waardoor het terugvragen van in deze landen betaalde btw soms een lastig karwei kan zijn.

Omdat btw terugvragen uit andere landen vaak als complex en tijdrovend wordt ervaren, hebben we niet alleen een speciaal product ontwikkeld (BTW Refund), maar hebben we ook een kennisdocument voor je samengesteld. In dit kennisdocument gaan we dieper in op de procedures en mogelijkheden van het terugvragen van btw. Met name in het buitenland.

Hierbij maken we onderscheid tussen drie verschillende situaties:

Teruggave in Nederland:
Deze situatie is bij de meeste bedrijven wel bekend. Als Nederlands bedrijf kun je de in rekening gebrachte btw als voorbelasting aftrekken in je reguliere btw-aangifte.
Teruggave btw betaald in andere EU-lidstaten:
Binnen de EU zijn gestandaardiseerde procedures van kracht. Het is echter van belang dat je als bedrijf voldoet aan specifieke voorwaarden, drempelbedragen en tijdige indiening.
Btw betaald in derde landen:
Buiten de EU wordt het proces een stuk complexer en vereist het een diepgaand begrip van lokale regelgeving en voorwaarden.

Verschillende btw procedures

Na het lezen van dit kennisdocument ben je op de hoogte van de verschillen tussen de drie situaties en heb je een goed beeld van de procedure in andere EU-landen. Je kunt dit kennisdocument uiteraard gratis downloaden.

Eenvoudig btw terugvragen met BTW Refund

Nextens Grip Internationaal biedt een aantal praktische oplossingen voor jouw bedrijf. Zo vraag je met BTW Refund in een handomdraai in andere EU-landen betaalde btw terug.

Met Naslag Internationaal krijg je daarnaast de beschikking over gedetailleerde btw-informatie uit maar liefst 43 toonaangevende economieën. Hierdoor weet je ook exact hoe je in deze landen je btw terugvraagt.

Meer weten over Btw terugvragen?

Download ons gratis kennisdocument.

Download het kennisdocument

Vul je gegevens in


Kies een aanhef
heer
mevrouw

Vul je gegevens in

Tot slot

Wat omschrijft jouw organisatie het beste?
Accountancy
Administratie
Belastingadvies
Boekhouding
MKB
Multinational
Notaris
Anders
< Maak een keuze >
Nederland

*We willen u up-to-date houden over de ontwikkelingen van Nextens en onze producten via e-mail. De inhoud van deze e-mails kunnen bestaan uit artikelen, product updates, informatie over evenementen of uitnodigingen voor onderzoeken.

The post Gratis kennisdocument ‘Btw terugvragen’ appeared first on Nextens.