Hoge Raad verplicht Deliveroo aan deelname pensioenfonds

Maaltijdbezorger Deliveroo is door de Hoge Raad verplicht gesteld om deel te nemen aan het bedrijfspensioenfonds voor het beroepsvervoer. Het bedrijf beweerde dat zijn bezorgers buiten de regeling zouden vallen omdat ze een fiets gebruiken in plaats van een gemotoriseerd voertuig, maar deze bewering is door de hoogste rechter afgewezen.

Bevestiging door de Hoge Raad

Op vrijdag heeft de Hoge Raad dit besluit genomen, waarbij het de uitspraken van lagere rechters uit 2019 en 2021 bevestigt. Deze beslissing komt nadat eerder dit voorjaar de Hoge Raad ook al in het nadeel van Deliveroo had geoordeeld, schrijf het FD.

Zelfstandig ondernemerschap verworpen

In het voorjaar oordeelde de Hoge Raad dat de claim van Deliveroo, waarin het stelde dat zijn fietskoeriers zelfstandig ondernemers waren, niet valide is. De rechter concludeerde dat de bezorgers moeten worden beschouwd als werknemers.

Financiële voorbereiding van Deliveroo

Uit het jaarverslag van het bedrijf blijkt dat Deliveroo €8 mln heeft gereserveerd om mogelijke claims van bezorgers te betalen. Bezorgers kunnen aanspraak maken op achterstallig loon en pensioenpremies.

Niet meer actief in Nederland

Het is belangrijk op te merken dat Deliveroo niet langer actief is in Nederland. Het bedrijf heeft zich een jaar geleden teruggetrokken vanwege het feit dat het een te klein marktaandeel in Nederland had, aldus het FD.

The post Hoge Raad verplicht Deliveroo aan deelname pensioenfonds appeared first on Nextens.