De fiscale verplichtingen van e-commerce

Artikel e-commerce

De fiscale verplichtingen van
e-commerce

E-commerce is vandaag de dag niet meer uit ons leven weg te denken. Zowel bedrijven als consumenten maken veelvuldig gebruik van online handel. Dat heeft tot gevolg dat de ontwikkelingen op dit gebied ook in een stroomversnelling zijn geraakt, met name sinds de coronapandemie. De Europese Unie onderkent dit maar heeft soms moeite om alle veranderingen bij te benen.

Met name op het gebied van grensoverschrijdende digitale handel kan het bijvoorbeeld lastig zijn om btw te innen en belastingfraude tegen te gaan. En voor bedrijven is het soms niet geheel duidelijk wat de fiscale verplichtingen van e-commerce zijn.

Nieuwe btw- en douaneregels

Als reactie op alle ontwikkelingen heeft de EU getracht om btw- en douaneregels te moderniseren. En door middel van wetgeving met betrekking tot digitale markten en digitale diensten een veilige en verantwoorde online omgeving voor het bedrijfsleven te creëren. Tevens wordt getracht om btw-gerelateerde probemen die het gevolg zijn van de ontwikkkeling van de platformeconomie aan te pakken.

Fiscale consequenties

Deze moderniseringsslag heeft op fiscaal vlak echter wel een aantal consequenties voor bedrijven. Er is namelijk het een en ander veranderd op het gebied van bijvoorbeeld btw-regels, douaneregels, registratie en rapportageverplichtingen. Als bedrijf zul je deze nieuwe regelgeving uiteraard moeten naleven. Doe je dat niet, dan loop je kans op aanzienlijke boetes.

Gratis kennisdocument

Om er voor te zorgen dat je weet wat er speelt en wat je fiscale verplichtingen zijn omtrent e-commerce, hebben we een gratis kennisdocument opgesteld. Hierin bespreken we de belangrijkste fiscale regels van e-commerce. Denk aan de communicatieplicht voor platformexploitanten die dit jaar in werking is getreden en de nieuwe regels voor betalingaanbieders, welke vanaf 2024 zullen gaan gelden. Ook kijken we naar waar en wanneer je btw moet betalen bij grensoverschrijdende transacties.

Je kunt het kennisdocument ‘De fiscale verplichtingen van e-commerce’ gratis downloaden.

Meer weten over de fiscale verplichtingen van e-commerce?

Download ons gratis kennisdocument.

Download het kennisdocument

Vul je gegevens in


Kies een aanhef
heer
mevrouw

Vul je gegevens in

Tot slot

Wat omschrijft jouw organisatie het beste?
Accountancy
Administratie
Belastingadvies
Boekhouding
MKB
Multinational
Notaris
Anders
< Maak een keuze >
Nederland

*We willen u up-to-date houden over de ontwikkelingen van Nextens en onze producten via e-mail. De inhoud van deze e-mails kunnen bestaan uit artikelen, product updates, informatie over evenementen of uitnodigingen voor onderzoeken.

The post De fiscale verplichtingen van e-commerce appeared first on Nextens.