De energietransitie: fiscaal voordelig verduurzamen

Artikel fiscaal voordelig verduurzamen

De energietransitie:
fiscaal voordelig verduurzamen

Of je het er nou mee eens bent of niet, je kunt niet meer om klimaatverandering en energietransitie heen. Het is dan ook een kwestie van tijd voordat ook jij moet investeren in duurzamere technologieën en bedrijfsmiddelen om te kunnen voldoen aan de klimaatdoelstellingen. Wil je weten welke regelingen er zoal zijn om dit fiscaal zo voordelig mogelijk te kunnen doen? We schreven er een gratis kennisdocument over.

Klimaatneutraal in 2050

De Europese Unie heeft buitengewoon ambitieuze klimaatdoelstellingen: uiterlijk in 2050 moet de netto-uitstoot van broeikasgassen tot nul zijn teruggebracht. Dit betekent dat bedrijven zullen moeten investeren in nieuwe technologieën, bedrijfsmiddelen en infrastructuur. Niet alleen om aan deze doelen te voldoen, maar ook om hun langetermijnbestaan te kunnen waarborgen.

Nieuwe wet- en regelgeving

Naast strengere doelstellingen is nieuwe of aangescherpte wet- en regelgeving vereist om de klimaatdoelstellingen te realiseren. Bedrijven worden geconfronteerd met nieuwe milieuvoorschriften, emissienormen, rapportageverplichtingen en andere regulerende maatregelen.

Fiscale instrumenten en stimuleringsmaatregelen

Om deze doelstellingen en maatregelen kracht bij te zetten, maken overheden gebruik van diverse (fiscale) instrumenten en stimuleringsmaatregelen, zoals subsidies, belastingvoordelen, leningen en investeringsfondsen, om bedrijven te ondersteunen bij de overgang naar een klimaatneutrale economie.

Niet meedoen betekent risico

Bedrijven die niet (of niet op tijd) voldoen aan de klimaatdoelstellingen en onvoldoende inspanningen leveren op het gebied van duurzaamheid, worden geconfronteerd met boetes en reputatieschade.

De energietransitie biedt ook kansen

De energiecrisis en de energietransitie bieden niet alleen uitdagingen, maar ook kansen voor bedrijven. De markt voor duurzame oplossingen en producten zal naar verwachting sterk groeien in de komende jaren. Bedrijven die zich richten op circulair ondernemen, afvalmanagement en andere duurzame initiatieven, kunnen profiteren van een grotere markt en concurrentievoordelen. Bovendien kunnen bedrijven nu gebruikmaken van fiscale regelingen om duurzaamheidsprojecten te starten en te ontwikkelen.

Gratis kennisdocument

Het correct waarderen van onderhanden werk stelt je dus in staat om nauwkeurige financiële rapportages op te stellen, de projectrentabiliteit te beoordelen én inzicht te krijgen in de liquiditeitspositie van je bedrijf.

Dit is hét moment om te starten om met je bedrijf de energietransitie te starten. Het kan echter een uitdaging zijn om de weg te vinden in het complexe landschap van regelingen en subsidies. We hebben daarom de belangrijkste regelingen voor je samengebracht in ons gratis kennisdocument ‘Fiscaal Voordelig Verduurzamen‘. We leggen hierin uit waar bijvoorbeeld de EIA, MIA of VAMIL voor bedoeld is en hoe je er optimaal van kunt profiteren. Je kunt het kennisdocument eenvoudig gratis downloaden.

Meer weten over Fiscaal Voordelig Verduurzamen?

Download ons gratis kennisdocument.

Meer weten over Nextens?

Benieuwd welke interessante documenten we nog meer voor je beschikbaar hebben? Of hoe de producten van Nextens jou meer grip kunnen geven op je fiscale en financiële positie? Kijk dan eens bij Nextens Grip of neem contact op met een van onze
onze accountmanagers. Zij helpen je graag verder.

Download het kennisdocument

Vul je gegevens in


Kies een aanhef
heer
mevrouw

Vul je gegevens in

Tot slot

Wat omschrijft jouw organisatie het beste?
Accountancy
Administratie
Belastingadvies
Boekhouding
MKB
Multinational
Notaris
Anders
< Maak een keuze >
Nederland

*We willen u up-to-date houden over de ontwikkelingen van Nextens en onze producten via e-mail. De inhoud van deze e-mails kunnen bestaan uit artikelen, product updates, informatie over evenementen of uitnodigingen voor onderzoeken.

The post De energietransitie: fiscaal voordelig verduurzamen appeared first on Nextens.