BTW en onroerende zaken, hoe zit dat precies?

Artikel BTW en onroerende zaken

BTW en onroerende zaken,
hoe zit dat precies?

De vastgoedsector is continu in beweging. De reductie van CO2-uitstoot, inflatie en fiscale wijzigingen hebben een serieuze impact op de vastgoedsector. Dat geldt zeker ook voor (wijzigingen in) de btw-regeling rond onroerende zaken.

Altijd op de hoogte

Het is voor ondernemers in de bouw en vastgoedsector van groot belang om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen en wijzigingen op het gebied van fiscale regelgeving. Deze kunnen namelijk een serieuze impact hebben op je bedrijfsvoering. Om hier een handje bij te helpen, hebben we het gratis kennisdocument btw-regeling onroerende zaken voor je samengesteld. Hierin leggen we exact uit waar je rekening mee moet houden waar het btw op onroerende zaken betreft.

De definitie van een ‘onroerende zaak’

De btw-regeling rond onroerende zaken is vrij complexe regelgeving en is van toepassing op onder meer de aankoop, verkoop, verhuur, ingebruikname en ontwikkeling van onroerend goed. Het is daarom belangrijk als eerste te weten welke definitie gehanteerd wordt als we spreken over ‘onroerende zaken’. Maken we hierbij gebruik van de definitie uit het Nederlands Burgerlijk Wetboek of is er sprake van een andere definitie? De Nederlandse definitie blijkt niet relevant. Wel is relevant wat het Hof van Justitie van de Europese Unie hieronder verstaat. Volgens het Hof moet sprake zijn van zaken die niet eenvoudig demonteerbaar of verplaatsbaar zijn. Of de zaken onlosmakelijk met de grond zijn verbonden, is minder relevant.

Essentiële informatie voor vastgoedprofessionals

Deze en andere vragen komen uitgebreid aan bod in het kennisdocument. Zo kijken we onder andere naar de levering van onroerende zaken, de verhuur van onroerende zaken en de samenloop van btw met de overdrachtsbelasting. Het kennisdocument is dan ook essentieel voor iedere vastgoedprofessional, ontwikkelaar, makelaar en investeerder. En je kunt het document geheel gratis downloaden.

Meer weten over de btw en onroerende zaken?

Download ons gratis kennisdocument.

Meer weten over Nextens?

Wil je weten welke interessante (kennis)documenten Nextens nog meer voor je beschikbaar heeft? Of hoe Nextens Grip het leven van de vastgoedondernemer een stukje eenvoudiger kan maken? Kijk dan op de pagina van Nextens Grip – aangiftesoftware speciaal ontwikkeld voor het bedrijfsleven. Of neem contact op met een van onze accountmanagers. Zij helpen je graag verder.

Download het kennisdocument

Vul je gegevens in


Kies een aanhef
heer
mevrouw

Vul je gegevens in

Tot slot

Wat omschrijft jouw organisatie het beste?
Accountancy
Administratie
Belastingadvies
Boekhouding
MKB
Multinational
Notaris
Anders
< Maak een keuze >
Nederland

*We willen u up-to-date houden over de ontwikkelingen van Nextens en onze producten via e-mail. De inhoud van deze e-mails kunnen bestaan uit artikelen, product updates, informatie over evenementen of uitnodigingen voor onderzoeken.

The post BTW en onroerende zaken, hoe zit dat precies? appeared first on Nextens.