Waarom aangiftesoftware? Zes redenen

Vraag de gemiddelde ondernemer hoe zijn belastingaangifteproces georganiseerd is en het antwoord is meestal: “Oh, dat is bij ons allemaal prima in orde!”. Maar is dat ook zo?! Vaak blijkt dat niet het geval. Gegevens worden in een spreadsheet bijgehouden en bonnetjes in een doos bewaard. En zelfs als dat laatste niet het geval is, is er altijd nog voldoende ruimte voor verbetering. Als we dus uitleggen waarom het met aangiftesoftware stukken beter kan, is vrijwel iedere ondernemer gelijk overtuigd.

Zes redenen voor aangiftesoftware

Om jou ook te overtuigen, hebben we zes argumenten om gebruik te maken van aangiftesoftware voor je op een rijtje gezet. En ja, deze argumenten gelden óók als je je belastingaangifte hebt uitbesteed!

Bespaar tijd
Aangiftesoftware automatiseert het proces van invullen én indienen van een belastingaangifte. Ook als je je belastingaangifte door een externe partij laat doen. Je moet immers nog steeds zelf de (juiste) gegevens aanleveren. Handmatig invullen van formulieren behoort met aangiftesoftware echt tot het verleden. Bovendien importeer je gegevens automatisch uit je boekhoudpaket. Dit vermindert de administratieve last aanzienlijk en als jouw adviseur ook nog eens van de software van Nextens gebruik maakt, ben je helemaal zo klaar!

Voorkom fouten
Aangiftesoftware bevat ingebouwde controles en validatiesystemen, waardoor het maken van fouten tot een minimum wordt beperkt. Je krijgt immers automatisch een waarschuwing op het moment dat informatie ontbreekt of dat er inconsistenties worden waargenomen. Dit voorkomt fouten en zorgt voor een nauwkeurigere aangifte. En maak je gebruik van een adviseur om je aangifte te doen? Dan helpt aangiftesoftware je om gelijk de juiste gegevens aan te leveren.

Voldoe aan de wettelijke eisen
Belastingwetgeving is complex en continu aan verandering onderhevig. Aangiftesoftware wordt tijdig geupdate om er voor te zorgen dat jouw aangifte altijd voldoet aan de meest recente wettelijke eisen.

Bespaar geld
Misschien een cliché maar tijd is geld. En door efficienter en nauwkeuriger te werken bespaar je tijd en dus ook geld. Jij of je personeel is immers minder tijd kwijt aan het invullen van een aangifte of het aanleveren van de benodigde informatie bij je adviseur. Daarnaast voorkomt extra nauwkeurigheid ook nog eens eventuele boetes.

Altijd op de hoogte
Al onze aangiftesoftware wordt geleverd met een uitgebreid kennisplatform. Hierdoor ben je altijd op de hoogte van de laatste regelgeving en trends, en beschik je over handige tools, templates en checklists.

Maak vrienden met de Belastingdienst
Of je ooit de beste vrienden zal worden met de Belastingdienst kunnen we niet garanderen maar onze aangiftesofteware zorgt zeker voor een betere relatie. De Belastingdienst stemt zijn toezicht namelijk af op de mate van het vertrouwen dat een onderneming zijn zaken fiscaal op orde heeft. Hoe beter jij je zaken fiscaal dus op orde hebt, des te minder bemoeienis heb je van de Belastingdienst.

Aangiftesoftware speelt bij dit proces een belangrijke rol. Je kunt namelijk eenvoudig inzage geven in je aangifteproces en snel de benodigde data overleggen. Bovendien zorgt aangiftesoftware voor een nauwkeurigere aangifte wat het vertrouwen van de Belastingdienst verder ten goede komt.

Ook overtuigd van de voordelen van aangiftesoftware?

Wil jij nu ook tijd en geld besparen? Bekijk dan welk pakket van Nextens Grip voor jouw organisatie het meest geschikt is. Of neem contact op met een van onze accountmanagers. Zij helpen je graag verder.

The post Waarom aangiftesoftware? Zes redenen appeared first on Nextens.