ING en EIB: €600 miljoen aan leningen voor MKB voor verduurzaming

ING en de Europese Investeringsbank (EIB) hebben hun partnerschap verder uitgebreid door meer dan 600 miljoen euro beschikbaar te stellen voor nieuwe leningen aan kleine en middelgrote ondernemers in Nederland, België en Luxemburg. Het doel is om duurzame investeringen te bevorderen.

Verdeling

Het geld wordt verdeeld tussen ING en de EIB, waarbij beide partijen elk 300 miljoen euro bijdragen. Dankzij de lening van de EIB, die een orgaan van de Europese Unie is, kan ING-leningen aanbieden tegen een lagere rente.

De leningen zijn gericht op twee gelijke delen: de helft gaat naar zakelijke klanten van ING in Nederland, terwijl de andere helft bestemd is voor zakelijke klanten in België en Luxemburg.

Gunstige voorwaarden

In eerdere vergelijkbare programma’s sinds 2009 hebben ongeveer 3.000 ondernemingen financiering ontvangen, wat in totaal neerkomt op 1,85 miljard euro. Deze financieringen werden verstrekt onder gunstige voorwaarden.

De EIB ondersteunt ondernemers in heel Europa via samenwerkingen met lokale banken. Dit stelt bedrijven in staat om te profiteren van lagere rentetarieven. “De samenwerking met de Europese Investeringsbank stelt ons in staat om bedrijfsfinancieringen aan te bieden tegen aantrekkelijke rentekortingen voor investeringen die een positief effect hebben op het klimaat en milieu. Dit zal bedrijven stimuleren om eerder te kiezen voor duurzame investeringen,” aldus Laurens de Vos, directeur Business Banking van ING Nederland.

The post ING en EIB: €600 miljoen aan leningen voor MKB voor verduurzaming appeared first on Nextens.