Advies voor particulieren

Samenlevingsvormen

Samenwonen of huwelijk. Wanneer is een notarieel samenlevingscontract wenselijk. Wat brengt ieder in en moeten er eventueel huwelijksvoorwaarden gemaakt worden en wat moet daar dan in staan.

Echtscheiding

Wat zijn de wensen van beide partners. Welke zaken vallen buiten de boedel en zijn dus persoonlijk in verband met huwelijkse voorwaarden of zijn er schenkingen en erfenissen ontvangen van ouders die alleen aan de eigen kinderen zijn gedaan en waar de partner dus is uitgesloten. Er moet een echtscheidingsconvenant opgesteld worden waarin de verdeling wordt vastgelegd. Zijn er nog minderjarige kinderen dan moet er ook een ouderschapsplan worden opgesteld.

Vermogens- en estateplanning

Hoe krijgen ouders hun vermogen zo fiscaal gunstig mogelijk bij de kinderen terwijl ze zelf nog wel voor de rest van hun leven over voldoende geld kunnen blijven beschikken.

Testament

Een goed testament is hierbij van groot belang. Daar sommige testamenten al tientallen jaren oud zijn kan het verstandig zijn om eens te bekijken of wat er in staat nog wel voldoet aan de huidige wensen. Nieuwe wetgeving kan ook een reden zijn om het testament aan te passen.

Neem contact op

  • Upload hier veilig uw bestanden

    Wilt u meteen goed advies? Dan kunt u hier vast uw bestanden naar ons versturen via beveiligde verbinding
  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 999 MB.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.